Viure 1001 aventures a Catalunya

Parapent

Aventura: Fet que s’esdevé inesperadament a algú
Diccionari de la Gran Enciclopèdia Catalana

A molts joves, i no tan joves, ens atreu l’aventura. Emprendre coses sense saber-ne el resultat és una bona manera de deixar enrera de la rutina diària. Per això cada dia hi ha més empreses i/o gent emprenedora que organitzen activitats d’aventura a Catalunya. Perquè cada dia hi ha més persones que s’hi volen apuntar. Continua llegint «Viure 1001 aventures a Catalunya»

On menjar una bona paella a Cambrils

Paella

L’estiu fa venir gana de paella. Tot i que menjar una paella ve de gust tot l’any. Arreu el territori hi ha molts llocs on tastar aquest plat d’arròs en totes les seves variants. De fet a la costa catalana, de nord a sud, trobem molt bons restaurants on poder gaudir d’una paella. Nosaltres ens hem aturat a Cambrils, a la Costa Daurada, i hem seleccionat tres establiments on menjar una bona paella. Continua llegint «On menjar una bona paella a Cambrils»

Un estiu ple de música i cultura al Monestir de Sant Llorenç

Monestir de Sant Llorenç

Després de més d’un any de pandèmia amb el país confinat i sense poder sortir de la comarca pròpia, el relaxament de les mesures permet plantejar-nos recuperar moltes coses “perdudes”. Una d’elles és la vida cultural. Al Monestir de Sant Llorenç a Guardiola de Berguedà, han programat uns caps de setmana de música i cultura amb el títol de “Cultura per resistir!” molt atractius. I a banda dels concerts, les representacions teatrals i les exposicions, el lloc, l’edifici, es mereix una visita tan sí com no. Continua llegint «Un estiu ple de música i cultura al Monestir de Sant Llorenç»

La tecnologia al servei de la promoció turística de les terres de Girona

La Diputació de Girona ha endegat un ambiciós programa per a promocionar els espais naturals i els recursos patrimonials de la Costa Brava i els Pirineus gironins, «Els PECT a Girona, territori intel·ligent». Dintre d’aquest projecte, l’aria de turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya està creant tot un seguit de recursos digitals per tal de posar en valor alguns elements patrimonials de la comarca. El turisme a Girona hi sortirà guanyant. Continua llegint «La tecnologia al servei de la promoció turística de les terres de Girona»

A cavall de Portbou i Cervera comença una primavera transfronterera molt activa

Cervera de la Marenda

Separats per no arriba a 7 kilòmetres i una frontera estatal, els pobles de Portbou i Cervera de la Marenda s’uneixen per presentar una Primavera Transfronterera d’activitats turístiques que arrenca el dissabte 2 d’abril del 2021. Fins a finals de juny cada cap de setmana s’oferiran tot tipus de propostes de turisme actiu: senderisme slow, sortides en e-Bikes, trailrunning, nordic walking, sortides en caiac i sortides en barca i snorkel. Es tracta d’activitats circulars, en la seva gran majoria, orientades a tots els públics i que aniran alternant els seus punts de sortida entre ambdós municipis. Continua llegint «A cavall de Portbou i Cervera comença una primavera transfronterera molt activa»

El Delta de l’Ebre, espai privilegiat per a la pràctica del “birdwatching”

Delta de l'Ebre

El Parc Natural del Delta de l’Ebre és un indret ple de sorpresses tot l’any. Una bona part de l’espai està dedicat al conreu de l’arròs i la resta està ocupat per aigua on hi viuen o hi passen milers d’aus. L’interior d’aquest petit paradís terrenal està dominat pels arrossars, que fan que el paisatge canviï completament segons l’estació de l’any. Amb aquestes característiques no ens ha d’estranyar que sigui un destí privilegiat per a la pràctica del “birdwatching” o observació d’aus. Amb la finalització del tancament comarcal és un bon lloc per anar-hi a respirar aire lliure. Una de les propostes que ha preparat L’Ampolla Turisme és la ruta “Els Ocells i l’Arròs”. Continua llegint «El Delta de l’Ebre, espai privilegiat per a la pràctica del “birdwatching”»

Ruta de senderisme pel barranc de la Mina de les Nines a Mont-roig

L’ajuntament de Mont-Roig del Camp (Baix Camp) té una pàgina web dedicada al turisme on hi trobem autèntics tresors. Un d’aquests tresors és la selecció de rutes de senderisme pels espais naturals menys coneguts de Mont-roig Miami que gaudeixen d’una gran biodiversitat. Tresors naturals, gairebé secrets, que us permetran respirar natura a la Costa Daurada. Continua llegint «Ruta de senderisme pel barranc de la Mina de les Nines a Mont-roig»