Viure 1001 aventures a Catalunya

Parapent

Aventura: Fet que s’esdevé inesperadament a algú
Diccionari de la Gran Enciclopèdia Catalana

A molts joves, i no tan joves, ens atreu l’aventura. Emprendre coses sense saber-ne el resultat és una bona manera de deixar enrera de la rutina diària. Per això cada dia hi ha més empreses i/o gent emprenedora que organitzen activitats d’aventura a Catalunya. Perquè cada dia hi ha més persones que s’hi volen apuntar. Continua llegint «Viure 1001 aventures a Catalunya»

A cavall de Portbou i Cervera comença una primavera transfronterera molt activa

Cervera de la Marenda

Separats per no arriba a 7 kilòmetres i una frontera estatal, els pobles de Portbou i Cervera de la Marenda s’uneixen per presentar una Primavera Transfronterera d’activitats turístiques que arrenca el dissabte 2 d’abril del 2021. Fins a finals de juny cada cap de setmana s’oferiran tot tipus de propostes de turisme actiu: senderisme slow, sortides en e-Bikes, trailrunning, nordic walking, sortides en caiac i sortides en barca i snorkel. Es tracta d’activitats circulars, en la seva gran majoria, orientades a tots els públics i que aniran alternant els seus punts de sortida entre ambdós municipis. Continua llegint «A cavall de Portbou i Cervera comença una primavera transfronterera molt activa»

Caiac

La Costa Brava remant

El caiac és una modalitat de piragua importada de la cultura inuit –els mal anomenats esquimals. Aquests pobladors dels voltants del Pol Nord, utilitzaven aquestes embarcacions individuals per la pesca i la cacera. Normalment estaven tancades amb pells i tan sols hi havia un forat que s’adaptava al cos de la persona que s’introduïa a l’embarcació. El rem és més llarg que a la piragua i a cada extrem hi ha una pala que està orientada amb 45º d’inclinació una respecte l’altra, per tal d’oferir un mínim de resistència a l’aire quan estan fora de l’aigua.

Per Jordi Bastart

Continua llegint «Caiac»