Viure 1001 aventures a Catalunya

Parapent

Aventura: Fet que s’esdevé inesperadament a algú
Diccionari de la Gran Enciclopèdia Catalana

A molts joves, i no tan joves, ens atreu l’aventura. Emprendre coses sense saber-ne el resultat és una bona manera de deixar enrera de la rutina diària. Per això cada dia hi ha més empreses i/o gent emprenedora que organitzen activitats d’aventura a Catalunya. Perquè cada dia hi ha més persones que s’hi volen apuntar. Continua llegint «Viure 1001 aventures a Catalunya»

A cavall de Portbou i Cervera comença una primavera transfronterera molt activa

Cervera de la Marenda

Separats per no arriba a 7 kilòmetres i una frontera estatal, els pobles de Portbou i Cervera de la Marenda s’uneixen per presentar una Primavera Transfronterera d’activitats turístiques que arrenca el dissabte 2 d’abril del 2021. Fins a finals de juny cada cap de setmana s’oferiran tot tipus de propostes de turisme actiu: senderisme slow, sortides en e-Bikes, trailrunning, nordic walking, sortides en caiac i sortides en barca i snorkel. Es tracta d’activitats circulars, en la seva gran majoria, orientades a tots els públics i que aniran alternant els seus punts de sortida entre ambdós municipis. Continua llegint «A cavall de Portbou i Cervera comença una primavera transfronterera molt activa»

El Delta de l’Ebre, espai privilegiat per a la pràctica del “birdwatching”

Delta de l'Ebre

El Parc Natural del Delta de l’Ebre és un indret ple de sorpresses tot l’any. Una bona part de l’espai està dedicat al conreu de l’arròs i la resta està ocupat per aigua on hi viuen o hi passen milers d’aus. L’interior d’aquest petit paradís terrenal està dominat pels arrossars, que fan que el paisatge canviï completament segons l’estació de l’any. Amb aquestes característiques no ens ha d’estranyar que sigui un destí privilegiat per a la pràctica del “birdwatching” o observació d’aus. Amb la finalització del tancament comarcal és un bon lloc per anar-hi a respirar aire lliure. Una de les propostes que ha preparat L’Ampolla Turisme és la ruta “Els Ocells i l’Arròs”. Continua llegint «El Delta de l’Ebre, espai privilegiat per a la pràctica del “birdwatching”»

El Càmping Empordà de L’Estartit, Girona, reconegut com a “Millor càmping familiar d’Europa”

Camping Empordà de L'Estartit

El Royal Dutch Touring Club ANWB, conegut simplement com ANWB, una molt influent associació de viatgers dels Països Baixos, ha premiat el Càmping Empordà de l’Estartit, Girona, amb el destacat guardó “Millor càmping familiar d’Europa. Un altre càmping de Girona, el Càmping Las Dunas, de Sant Pere Pescador, va quedar finalista en la mateixa categoria. Continua llegint «El Càmping Empordà de L’Estartit, Girona, reconegut com a “Millor càmping familiar d’Europa”»

Visita de MónNatura al Delta de l’Ebre

Flamencs al Delta de l'Ebre

Natura en temps de pandèmia

Qui havia de pensar que durant centenars d’anys l’aportació més important del Delta de l’Ebre a l’economia del país no ha estat l’arròs sinó la sal. Aquesta és una de les primeres coses que aprenem, amb sorpresa, durant la visita a l’equipament MónNatura Delta de la Fundació Catalunya La Pedrera, i no serà l’última. En les poc menys de dues hores que dura el recorregut per aquest recó de les Terres de l’Ebre, en Ramon que és el guia de MónNatura, ens explica un grapat de coses, moltes de les quals desconeixíem per complet. I això que, ni de bon tros, és la primera vegada que visitem aquest racó tan meravellós de Catalunya.

Text i fotos: Josep Maria Serra

Continua llegint «Visita de MónNatura al Delta de l’Ebre»

Lloret de Mar, en bicicleta

BTT Lloret de Mar

Lloret de Mar, a la Costa Brava, és un municipi turístic de primer ordre. Una platja immensa i una gran oferta d’allotjaments, de restaurants i bars l’han fet conegut arreu. El que no és tan conegut és que té unes grans possibilitats per a practicar-hi el ciclisme tant de muntanya com de carretera. L’oficina de turisme disposa d’una web on es poden consultar les principals rutes per Lloret en BTT i en bicicleta de carretera. Al web hi trobareu mapes detallats i gràfics amb els desnivells.

Continua llegint «Lloret de Mar, en bicicleta»

Ordino, reserva de la Biosfera

La vall d’Ordino, un dels paratges més bonics d’Andorra, ha obtingut el reconeixement de Reserva de la Biosfera.

En la la 32a sessió del Consell Internacional de coordinació del Programa sobre l’Home i la Biosfera de la Unesco del 28 d’octubre a Paris, s’ha anunciat el nomentament que significa també la primera reserva del la biosfera ( RB ) pel país dels Pirineus.

Continua llegint «Ordino, reserva de la Biosfera»