Torelló projecta online el millor cinema de muntanya

Del 22 al 31 de gener es podran veure més de 30 films i produccions del millor cinema de muntanya i 10 activitats presencials en el marc de la 38a edició del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, que havia d’haver-se celebrat el passat mes de novembre. En aquesta edició les projeccions seran online i es podran veure a través de la seva plataforma. Continua llegint «Torelló projecta online el millor cinema de muntanya»

Excursionisme científic, una original manera de conèixer el territori

Mines de Malpàs

Hem descobert a través del cercador d’articles de muntanya Muntanyisme.cat el blog d’en Joan Ramon, on s’hi explica una història ben singular. Es tracta de la tasca que realitza en Feliu Izard que es dedica a fer un excursionisme molt especial. En Feliu investiga, es documenta i cerca indrets on la mà de l’home hi ha deixat empremta. L’últim que ha fet és cercar les pilones del tramvia aeri que duia carbó de les Mines de Malpàs i retornava amb ciment de la fàbrica de Xerallo, al Pallars Jussà, a prop de Pont de Suert. Continua llegint «Excursionisme científic, una original manera de conèixer el territori»

“Retorno al Bosque”, un llibre per a reconnectar amb la naturalesa

Bosc de Soignes

Una guia amb 60 boscos únics, editat mitjançant micromecenatge fins al 16 de novembre

Reconnectar amb la naturalesa és un desig emergent en els últims temps. L’experiència de caminar per un bosc, sens dubte, ho fa possible. El llibre “Retorno al bosque”, escrit per la periodista Marta Rodríguez Bosch, s’ha concebut com una doble guia: la primera part convida a endinsar-se en qualsevol bosc, conèixer les seves meravelles i tots els beneficis per a la salut que ofereix. La segona reuneix 60 boscos únics en el món per a viure l’experiència dels banys de bosc. El llibre s’edita mitjançant una campanya de crowfunding que estarà oberta fins al 16 de novembre de 2020. Hi ha una plana web amb tota l’informació, tant del projecte com del crowfunding.

Continua llegint «“Retorno al Bosque”, un llibre per a reconnectar amb la naturalesa»

Voluntaris per a la millora dels boscos dels Pirineus catalans

Projecte Boscos

Objectiu, la millora i conservació dels boscos de muntanya i els paisatges de muntanya als Pirineus de Catalunya. El mètode, organitzar a l’estiu estades de voluntaris per tal de recuperar camins i pastures. I tot això a cura del Projecte Boscos de Muntanya, una entitat sense ànim de lucre que té la seu a Llavorsí (Pallars Sobirà), un petit poble de muntanya al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Continua llegint «Voluntaris per a la millora dels boscos dels Pirineus catalans»