Visita de MónNatura al Delta de l’Ebre

Flamencs al Delta de l'Ebre

Natura en temps de pandèmia

Qui havia de pensar que durant centenars d’anys l’aportació més important del Delta de l’Ebre a l’economia del país no ha estat l’arròs sinó la sal. Aquesta és una de les primeres coses que aprenem, amb sorpresa, durant la visita a l’equipament MónNatura Delta de la Fundació Catalunya La Pedrera, i no serà l’última. En les poc menys de dues hores que dura el recorregut per aquest recó de les Terres de l’Ebre, en Ramon que és el guia de MónNatura, ens explica un grapat de coses, moltes de les quals desconeixíem per complet. I això que, ni de bon tros, és la primera vegada que visitem aquest racó tan meravellós de Catalunya.

Text i fotos: Josep Maria Serra

Continua llegint «Visita de MónNatura al Delta de l’Ebre»

Voluntaris per a la millora dels boscos dels Pirineus catalans

Projecte Boscos

Objectiu, la millora i conservació dels boscos de muntanya i els paisatges de muntanya als Pirineus de Catalunya. El mètode, organitzar a l’estiu estades de voluntaris per tal de recuperar camins i pastures. I tot això a cura del Projecte Boscos de Muntanya, una entitat sense ànim de lucre que té la seu a Llavorsí (Pallars Sobirà), un petit poble de muntanya al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Continua llegint «Voluntaris per a la millora dels boscos dels Pirineus catalans»

Dotze restaurants on menjar bé a Andorra

Andorra

Quan viatgem al Principat sempre pensem on menjarem, quins són els restaurants que ens permetran menjar bé a Andorra.

No ha estat gens fàcil escollir dotze restaurants on menjar bé a Andorra. Per tant, més enllà de la pròpia experiència de l’autor de l’article, també hem tingut en compte les webs més consultades a la xarxa, així com d’altres opinions que en han ajudat a fer la selecció definitiva.

Per Ramon Villeró

Continua llegint «Dotze restaurants on menjar bé a Andorra»

Cinc experiències que no t’imaginaves que podies fer a Catalunya

A Catalunya s’hi pot fer gairebé qualsevol activitat que se’ns acudeixi. De nord a sud i d’est a oest centenars d’empreses ofereixen experiències de tota mena. Això a 1001 Experiències ho sabem molt bé. Per això et proposem cinc experiències que no t’imaginaves que podies fer a Catalunya. Més d’un se sorprendrà amb activitats que, malgrat les veiem sovint a documentals o pel·lícules, se’ns fa difícil imaginar que a casa nostra també les podem fer. Experiències com fer immersions sota el gel, visites a les clavegueres d’una gran ciutat, volar amb un vestit amb ales o «wingsuit», fer Kitesurf o baixar un barranc d’aigües termals.

Text: Josep Maria Serra

Continua llegint «Cinc experiències que no t’imaginaves que podies fer a Catalunya»

Escape Room

Una intensa, terrorífica i divertida hora a Whitechapel

A aquestes alçades poques persones no saben què és un Escape Room o joc d’escapada en viu. Però per si algú no ho sap només dir que és un espai tancat en el qual hi entren diversos jugadors que, tot seguint unes pistes i resolent uns misteris, han d’aconseguir sortir-ne en un temps determinat que oscil·la entre una hora i una hora i mitja.

Per Josep Maria Serra

Continua llegint «Escape Room»