La tecnologia al servei de la promoció turística de les terres de Girona

La Diputació de Girona ha endegat un ambiciós programa per a promocionar els espais naturals i els recursos patrimonials de la Costa Brava i els Pirineus gironins, «Els PECT a Girona, territori intel·ligent». Dintre d’aquest projecte, l’aria de turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya està creant tot un seguit de recursos digitals per tal de posar en valor alguns elements patrimonials de la comarca. El turisme a Girona hi sortirà guanyant. Continua llegint «La tecnologia al servei de la promoció turística de les terres de Girona»

Olèrdola ofereix rutes de senderisme per a conèixer barraques de pedra seca

Olèrdola pedra seca

A molts indrets del territori català es conserven construccions de pedra seca, com marges, barraques de vinya, cabanes de volta, basses, paravents, etc. declarades Patrimoni de la Humanitat. La presència de la pedra seca a Catalunya es manifesta d’una forma tangible al Camp de Tarragona, el Penedès, als secans de les Garrigues, l’Urgell, el Segrià, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, l’Empordà i el Montsià, entre d’altres. A la pàgina web de l’ajuntament d’Olèrdola (Alt Penedès) en podem trobar unes rutes preparades per a conèixer algunes de les més destacades construccions de pedra seca del municipi. Continua llegint «Olèrdola ofereix rutes de senderisme per a conèixer barraques de pedra seca»

El Gironès proposa tota mena d’experiències de turisme actiu

Vies verdes al Gironès

Les mesures decretades per aturar la pandèmia ens tenen a tots sense poder sortir dels nostres municipis. Mentre no ho puguem fer, el que sí que podem és anar preparant una bona agenda de coses que voldrem fer o de llocs on voldrem anar. El Consell Comarcal del Gironès té una molt ben elaborada pàgina web on hi reuneix tota mena de propostes d’activitats per a fer a la contrada. Continua llegint «El Gironès proposa tota mena d’experiències de turisme actiu»

Un xec per a regalar experiències enològiques pel Penedès

Enoturisme pel Penedès

La comarca del Penedès és coneguda arreu per la qualitat dels seus vins, caves i escumosos. Una comarca eminentment agrícola que ha forjat uns paisatges únics, equilibrats i plens de racons per a descobrir. Penedés Turisme ha posat en marxa el Xec Actiu per a que ara puguis regalar experiències enològiques pel Penedès i que qui el rebi el pugui gaudir quan vulgui. Continua llegint «Un xec per a regalar experiències enològiques pel Penedès»

Excursionisme científic, una original manera de conèixer el territori

Mines de Malpàs

Hem descobert a través del cercador d’articles de muntanya Muntanyisme.cat el blog d’en Joan Ramon, on s’hi explica una història ben singular. Es tracta de la tasca que realitza en Feliu Izard que es dedica a fer un excursionisme molt especial. En Feliu investiga, es documenta i cerca indrets on la mà de l’home hi ha deixat empremta. L’últim que ha fet és cercar les pilones del tramvia aeri que duia carbó de les Mines de Malpàs i retornava amb ciment de la fàbrica de Xerallo, al Pallars Jussà, a prop de Pont de Suert. Continua llegint «Excursionisme científic, una original manera de conèixer el territori»

Un museu per a no perdre el camí

Vall de Siarb

Un camí!
Quina cosa més curta de dir!
Quina cosa més llarga de seguir!

Josep Maria de Sagarra

Els camins antics són un llegat cabdal d’una forma de viure, treballar i comunicar-se que cal preservar si volem entendre com és el paisatge avui en dia. Al Refugi de la Vall de Siarb recuperen camins antics amb la realització de nombrosos camps de treball. En aquests camps hi participen diversos caus i esplais catalans, així com també voluntaris d’arreu del món. Continua llegint «Un museu per a no perdre el camí»

Una original visita nocturna a La Pedrera

La Pedrera

Per segon cap de setmana consecutiu, les mesures contra la pandèmia ens confinen a tots al nostre municipi. A més a més, a partir de les 22 hores no podem sortir al carrer a no ser que sigui per força major. Amb aquestes circumstàncies és difícil poder fer plans atractius.

Per als que viviu a Barcelona us proposem un pla original: la Pedrera Night Experience. Es tracta d’una visita molt especial i plena de sorpreses a la Casa Milà, l’obra mestra d’Antoni Gaudí.

Continua llegint «Una original visita nocturna a La Pedrera»

Visita de MónNatura al Delta de l’Ebre

Flamencs al Delta de l'Ebre

Natura en temps de pandèmia

Qui havia de pensar que durant centenars d’anys l’aportació més important del Delta de l’Ebre a l’economia del país no ha estat l’arròs sinó la sal. Aquesta és una de les primeres coses que aprenem, amb sorpresa, durant la visita a l’equipament MónNatura Delta de la Fundació Catalunya La Pedrera, i no serà l’última. En les poc menys de dues hores que dura el recorregut per aquest recó de les Terres de l’Ebre, en Ramon que és el guia de MónNatura, ens explica un grapat de coses, moltes de les quals desconeixíem per complet. I això que, ni de bon tros, és la primera vegada que visitem aquest racó tan meravellós de Catalunya.

Text i fotos: Josep Maria Serra

Continua llegint «Visita de MónNatura al Delta de l’Ebre»

El Grand Tour de Catalunya, un viatge ple d’experiències

Castell de Mur

La revista Descobrir Catalunya, amb l’impuls de l’Agència Catalana de Turisme, ha preparat una extraordinària proposta, el Gran Tour de Catalunya. Es tracta d’una ruta per Catalunya en vehicle amb cinc grans etapes, inspirada en els grans viatges de mitjans del segle XIX. El Gran Tour té 2.119 kilòmetres i inclou 72 punts d’interès. Es pot fer en 13 dies en format ràpid, o allargar-se més d’un mes si s’opta per l’slow travel. La ruta també es pot recorre per etapes de 5-7 dies cadascuna, i permet explorar tot de racons del país, molts d’ells inèdits fins i tot pels catalans.

Continua llegint «El Grand Tour de Catalunya, un viatge ple d’experiències»

Ordino, reserva de la Biosfera

La vall d’Ordino, un dels paratges més bonics d’Andorra, ha obtingut el reconeixement de Reserva de la Biosfera.

En la la 32a sessió del Consell Internacional de coordinació del Programa sobre l’Home i la Biosfera de la Unesco del 28 d’octubre a Paris, s’ha anunciat el nomentament que significa també la primera reserva del la biosfera ( RB ) pel país dels Pirineus.

Continua llegint «Ordino, reserva de la Biosfera»

Cinc experiències que no t’imaginaves que podies fer a Catalunya

A Catalunya s’hi pot fer gairebé qualsevol activitat que se’ns acudeixi. De nord a sud i d’est a oest centenars d’empreses ofereixen experiències de tota mena. Això a 1001 Experiències ho sabem molt bé. Per això et proposem cinc experiències que no t’imaginaves que podies fer a Catalunya. Més d’un se sorprendrà amb activitats que, malgrat les veiem sovint a documentals o pel·lícules, se’ns fa difícil imaginar que a casa nostra també les podem fer. Experiències com fer immersions sota el gel, visites a les clavegueres d’una gran ciutat, volar amb un vestit amb ales o «wingsuit», fer Kitesurf o baixar un barranc d’aigües termals.

Text: Josep Maria Serra

Continua llegint «Cinc experiències que no t’imaginaves que podies fer a Catalunya»

Tren dels Llacs

Envoltats per la natura

El Tren dels Llacs inicia el viatge a Lleida per un traçat de gairebé 90 km fins a la Pobla de Segur. És cert que un gran gruix d’usuaris l’utilitza com un rodalies a Lleida i Balaguer. Per tant, i aprofitant el trajecte més turístic pel Prepirineu lleidatà, la nostre aventura d’avui començarà a Balaguer.

Per Jordi Bastart

Continua llegint «Tren dels Llacs»