La tecnologia al servei de la promoció turística de les terres de Girona

La Diputació de Girona ha endegat un ambiciós programa per a promocionar els espais naturals i els recursos patrimonials de la Costa Brava i els Pirineus gironins, «Els PECT a Girona, territori intel·ligent». Dintre d’aquest projecte, l’aria de turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya està creant tot un seguit de recursos digitals per tal de posar en valor alguns elements patrimonials de la comarca. El turisme a Girona hi sortirà guanyant. Continua llegint «La tecnologia al servei de la promoció turística de les terres de Girona»

A cavall de Portbou i Cervera comença una primavera transfronterera molt activa

Cervera de la Marenda

Separats per no arriba a 7 kilòmetres i una frontera estatal, els pobles de Portbou i Cervera de la Marenda s’uneixen per presentar una Primavera Transfronterera d’activitats turístiques que arrenca el dissabte 2 d’abril del 2021. Fins a finals de juny cada cap de setmana s’oferiran tot tipus de propostes de turisme actiu: senderisme slow, sortides en e-Bikes, trailrunning, nordic walking, sortides en caiac i sortides en barca i snorkel. Es tracta d’activitats circulars, en la seva gran majoria, orientades a tots els públics i que aniran alternant els seus punts de sortida entre ambdós municipis. Continua llegint «A cavall de Portbou i Cervera comença una primavera transfronterera molt activa»

El Delta de l’Ebre, espai privilegiat per a la pràctica del “birdwatching”

Delta de l'Ebre

El Parc Natural del Delta de l’Ebre és un indret ple de sorpresses tot l’any. Una bona part de l’espai està dedicat al conreu de l’arròs i la resta està ocupat per aigua on hi viuen o hi passen milers d’aus. L’interior d’aquest petit paradís terrenal està dominat pels arrossars, que fan que el paisatge canviï completament segons l’estació de l’any. Amb aquestes característiques no ens ha d’estranyar que sigui un destí privilegiat per a la pràctica del “birdwatching” o observació d’aus. Amb la finalització del tancament comarcal és un bon lloc per anar-hi a respirar aire lliure. Una de les propostes que ha preparat L’Ampolla Turisme és la ruta “Els Ocells i l’Arròs”. Continua llegint «El Delta de l’Ebre, espai privilegiat per a la pràctica del “birdwatching”»

Ruta de senderisme pel barranc de la Mina de les Nines a Mont-roig

L’ajuntament de Mont-Roig del Camp (Baix Camp) té una pàgina web dedicada al turisme on hi trobem autèntics tresors. Un d’aquests tresors és la selecció de rutes de senderisme pels espais naturals menys coneguts de Mont-roig Miami que gaudeixen d’una gran biodiversitat. Tresors naturals, gairebé secrets, que us permetran respirar natura a la Costa Daurada. Continua llegint «Ruta de senderisme pel barranc de la Mina de les Nines a Mont-roig»

Olèrdola ofereix rutes de senderisme per a conèixer barraques de pedra seca

Olèrdola pedra seca

A molts indrets del territori català es conserven construccions de pedra seca, com marges, barraques de vinya, cabanes de volta, basses, paravents, etc. declarades Patrimoni de la Humanitat. La presència de la pedra seca a Catalunya es manifesta d’una forma tangible al Camp de Tarragona, el Penedès, als secans de les Garrigues, l’Urgell, el Segrià, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, l’Empordà i el Montsià, entre d’altres. A la pàgina web de l’ajuntament d’Olèrdola (Alt Penedès) en podem trobar unes rutes preparades per a conèixer algunes de les més destacades construccions de pedra seca del municipi. Continua llegint «Olèrdola ofereix rutes de senderisme per a conèixer barraques de pedra seca»

El Gironès proposa tota mena d’experiències de turisme actiu

Vies verdes al Gironès

Les mesures decretades per aturar la pandèmia ens tenen a tots sense poder sortir dels nostres municipis. Mentre no ho puguem fer, el que sí que podem és anar preparant una bona agenda de coses que voldrem fer o de llocs on voldrem anar. El Consell Comarcal del Gironès té una molt ben elaborada pàgina web on hi reuneix tota mena de propostes d’activitats per a fer a la contrada. Continua llegint «El Gironès proposa tota mena d’experiències de turisme actiu»

Excursionisme científic, una original manera de conèixer el territori

Mines de Malpàs

Hem descobert a través del cercador d’articles de muntanya Muntanyisme.cat el blog d’en Joan Ramon, on s’hi explica una història ben singular. Es tracta de la tasca que realitza en Feliu Izard que es dedica a fer un excursionisme molt especial. En Feliu investiga, es documenta i cerca indrets on la mà de l’home hi ha deixat empremta. L’últim que ha fet és cercar les pilones del tramvia aeri que duia carbó de les Mines de Malpàs i retornava amb ciment de la fàbrica de Xerallo, al Pallars Jussà, a prop de Pont de Suert. Continua llegint «Excursionisme científic, una original manera de conèixer el territori»

Un museu per a no perdre el camí

Vall de Siarb

Un camí!
Quina cosa més curta de dir!
Quina cosa més llarga de seguir!

Josep Maria de Sagarra

Els camins antics són un llegat cabdal d’una forma de viure, treballar i comunicar-se que cal preservar si volem entendre com és el paisatge avui en dia. Al Refugi de la Vall de Siarb recuperen camins antics amb la realització de nombrosos camps de treball. En aquests camps hi participen diversos caus i esplais catalans, així com també voluntaris d’arreu del món. Continua llegint «Un museu per a no perdre el camí»

El Grand Tour de Catalunya, un viatge ple d’experiències

Castell de Mur

La revista Descobrir Catalunya, amb l’impuls de l’Agència Catalana de Turisme, ha preparat una extraordinària proposta, el Gran Tour de Catalunya. Es tracta d’una ruta per Catalunya en vehicle amb cinc grans etapes, inspirada en els grans viatges de mitjans del segle XIX. El Gran Tour té 2.119 kilòmetres i inclou 72 punts d’interès. Es pot fer en 13 dies en format ràpid, o allargar-se més d’un mes si s’opta per l’slow travel. La ruta també es pot recorre per etapes de 5-7 dies cadascuna, i permet explorar tot de racons del país, molts d’ells inèdits fins i tot pels catalans.

Continua llegint «El Grand Tour de Catalunya, un viatge ple d’experiències»

Ordino, reserva de la Biosfera

La vall d’Ordino, un dels paratges més bonics d’Andorra, ha obtingut el reconeixement de Reserva de la Biosfera.

En la la 32a sessió del Consell Internacional de coordinació del Programa sobre l’Home i la Biosfera de la Unesco del 28 d’octubre a Paris, s’ha anunciat el nomentament que significa també la primera reserva del la biosfera ( RB ) pel país dels Pirineus.

Continua llegint «Ordino, reserva de la Biosfera»

Andorra oberta tot l’any

Andorra

El petit país del Pirineus atreu a milers de visitants durant els mesos d’hivern, però Andorra a l’estiu proposa un escenari en el que es poden practicar moltes activitats. Andorra ofereix activitats tot l’any.

Per Ramon Villeró

Andorra fa temps que ha perdut l’etiqueta que durant molts anys va ser el principal distintiu del país: les compres a bon preu. Es cert que comerç continua sent  molt atractiu i que la modernització del país també ha comportat una millora en l’espai urbà públic, així com e la hoteleria i restauració.

Continua llegint «Andorra oberta tot l’any»

Senderisme

El paradís dels llacs

Excursió pels refugis de la Cerdanya

La practica del senderisme es una de les principals activitats del turisme de muntanya a Catalunya.

Per Elisabeth Esporrín

La orografia que atorga La Cerdanya, l’Alt Urgell i la vall andorrana del Madriu convida a practicar el senderisme i fer un tomb per la Ruta del Estanys Amagats.
Popular i assequible, la singular travessa pirinenca descobreix un bon grapat d’estanys d’origen glacial que ens porta per entre paratges de bellesa inigualable.

Continua llegint «Senderisme»

Senderisme a la val d’Aran

A peu per la val d’Aran

 

Quan arrriba la primavera i fins ben entrada la tardor el senderisme a la val d’Aran és una de les activitats més practicades a la regió.

 

Per Jordi Bastart

 

El senderisme a la Val d’Aran resulta una experiència apassionant. El Conselh Generau d’Aran amb la col·laboració d’algunes empreses de turisme actiu, han desenvolupat una important tasca. Han actualitzat recorreguts i han creat paquets de senderisme on el viatger, lleuger d’equipatge, va d’etapa en etapa. A més, les maletes són traslladades en vehicle fins a l’allotjament, que pot ser un hotel, hostal o refugi de muntanya.

 

Continua llegint «Senderisme a la val d’Aran»