El Delta de l’Ebre, espai privilegiat per a la pràctica del “birdwatching”

Delta de l'Ebre

El Parc Natural del Delta de l’Ebre és un indret ple de sorpresses tot l’any. Una bona part de l’espai està dedicat al conreu de l’arròs i la resta està ocupat per aigua on hi viuen o hi passen milers d’aus. L’interior d’aquest petit paradís terrenal està dominat pels arrossars, que fan que el paisatge canviï completament segons l’estació de l’any. Amb aquestes característiques no ens ha d’estranyar que sigui un destí privilegiat per a la pràctica del “birdwatching” o observació d’aus. Amb la finalització del tancament comarcal és un bon lloc per anar-hi a respirar aire lliure. Una de les propostes que ha preparat L’Ampolla Turisme és la ruta “Els Ocells i l’Arròs”. Continua llegint «El Delta de l’Ebre, espai privilegiat per a la pràctica del “birdwatching”»

Ruta de senderisme pel barranc de la Mina de les Nines a Mont-roig

L’ajuntament de Mont-Roig del Camp (Baix Camp) té una pàgina web dedicada al turisme on hi trobem autèntics tresors. Un d’aquests tresors és la selecció de rutes de senderisme pels espais naturals menys coneguts de Mont-roig Miami que gaudeixen d’una gran biodiversitat. Tresors naturals, gairebé secrets, que us permetran respirar natura a la Costa Daurada. Continua llegint «Ruta de senderisme pel barranc de la Mina de les Nines a Mont-roig»

El Gironès proposa tota mena d’experiències de turisme actiu

Vies verdes al Gironès

Les mesures decretades per aturar la pandèmia ens tenen a tots sense poder sortir dels nostres municipis. Mentre no ho puguem fer, el que sí que podem és anar preparant una bona agenda de coses que voldrem fer o de llocs on voldrem anar. El Consell Comarcal del Gironès té una molt ben elaborada pàgina web on hi reuneix tota mena de propostes d’activitats per a fer a la contrada. Continua llegint «El Gironès proposa tota mena d’experiències de turisme actiu»

Un museu per a no perdre el camí

Vall de Siarb

Un camí!
Quina cosa més curta de dir!
Quina cosa més llarga de seguir!

Josep Maria de Sagarra

Els camins antics són un llegat cabdal d’una forma de viure, treballar i comunicar-se que cal preservar si volem entendre com és el paisatge avui en dia. Al Refugi de la Vall de Siarb recuperen camins antics amb la realització de nombrosos camps de treball. En aquests camps hi participen diversos caus i esplais catalans, així com també voluntaris d’arreu del món. Continua llegint «Un museu per a no perdre el camí»

Andorra oberta tot l’any

Andorra

El petit país del Pirineus atreu a milers de visitants durant els mesos d’hivern, però Andorra a l’estiu proposa un escenari en el que es poden practicar moltes activitats. Andorra ofereix activitats tot l’any.

Per Ramon Villeró

Andorra fa temps que ha perdut l’etiqueta que durant molts anys va ser el principal distintiu del país: les compres a bon preu. Es cert que comerç continua sent  molt atractiu i que la modernització del país també ha comportat una millora en l’espai urbà públic, així com e la hoteleria i restauració.

Continua llegint «Andorra oberta tot l’any»

Senderisme

El paradís dels llacs

Excursió pels refugis de la Cerdanya

La practica del senderisme es una de les principals activitats del turisme de muntanya a Catalunya.

Per Elisabeth Esporrín

La orografia que atorga La Cerdanya, l’Alt Urgell i la vall andorrana del Madriu convida a practicar el senderisme i fer un tomb per la Ruta del Estanys Amagats.
Popular i assequible, la singular travessa pirinenca descobreix un bon grapat d’estanys d’origen glacial que ens porta per entre paratges de bellesa inigualable.

Continua llegint «Senderisme»

Senderisme a la val d’Aran

A peu per la val d’Aran

 

Quan arrriba la primavera i fins ben entrada la tardor el senderisme a la val d’Aran és una de les activitats més practicades a la regió.

 

Per Jordi Bastart

 

El senderisme a la Val d’Aran resulta una experiència apassionant. El Conselh Generau d’Aran amb la col·laboració d’algunes empreses de turisme actiu, han desenvolupat una important tasca. Han actualitzat recorreguts i han creat paquets de senderisme on el viatger, lleuger d’equipatge, va d’etapa en etapa. A més, les maletes són traslladades en vehicle fins a l’allotjament, que pot ser un hotel, hostal o refugi de muntanya.

 

Continua llegint «Senderisme a la val d’Aran»