En bicicleta de muntanya per L’Empordà

Vies verdes en bicicleta de muntanya

Pirinexus la ruta ciclista de BTT de 335 km que transcorre pel sud de França i Girona ens fa gaudir d’alguns dels paisatges més bonics de l’Empordà i el nord de Catalunya.

Per Ramon Villeró

Viatjar en bicicleta de muntanya per L’Empordà és una activitat que permet conèixer de manera diferent el país. 

Quan les administracions estatals, comarcal i locals col·laboren per  arreglar antics camins, vies de tren i carreteres abandonades i reconvertir-les en vies verdes, aptes per bicicletes de muntanya, tothom en surt beneficiat. En primer lloc, els vianants i ciclistes que troben tot tipus de facilitats. I, en segon, les empreses de les comarques implicades que veuen amb bons ulls l’aparició d’un nou tipus de viatger.

BTT per l'Empordà
Grup de ciclistes en bicicleta de muntamya per L’Empordà, ®Ramon Villeró

L’Empordà en bicicleta de muntanya

En aquesta ocasió el meu viatge en BTT per l’Empordà em porta des de Capmany , prop de la frontera francesa, fins a Caldes de Malavella, a les Gavarres.

Aquesta part del trajecte passa per antigues vies del ferrocarril, camins de terra i algun que altre tram per carreteres comarcals, la majoria d’elles de terra i també amb molt poca circulació.

Imagen que contiene pasto, exterior, cerca, campo

Descripción generada automáticamente
Cami prop de Sant Feliu de Guixols © Ramon Villeró

El recorregut es pot fer en tres dies. Es poden veure pobles d’interior tan bonics dom Peralada, Fontanilles i Palau-Sator. També poblacions tan emblemàtiques com Peratallada o Pals, així com la possibilitat d’aturar-se en algunes de les cales més amagades de la Costa Brava, visitar Sant Martí d’Empúries i les ruïnes d’Empúries. També es poden conèixer  les bodegues on s’elabora el vi amb denominació d’origen, Empordà.

Personas en una playa

Descripción generada automáticamente
Platja d’ Es Castell a Palamós ©Ramon Villeró

Final de ruta

La ruta continua pels Aiguamolls de L’Empordà. Camins per fer en bicicleta a un ritme lent i pausat. Etapes de 30 o 40 kilòmetres al dia en bicicleta de muntanya.
Els dies següents, el viatge ens porta a recórrer les antigues línies ferroviàries. I en aquesta ocasió vam seguir la vies verdes de l ‘antiga  ruta del tren petit al Baix Empordà i de la Ruta del Carrilet fins  desviar-nos per la ruta termal i acabar a Caldes de Malavella i reposar a en un dels seus balnearis.

Hi ha moltes maneres d’organitzar el viatge. A  Girona, des del Centre Bike, podeu programar la ruta segons les vostres necessitats. Des del lloguer de bicicletes de muntanya, fins a que us transportin l’equipatge de cada etapa, i sols us tingueu que preocupar  de pedalar o caminar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *