Caiac

La Costa Brava remant

El caiac és una modalitat de piragua importada de la cultura inuit –els mal anomenats esquimals. Aquests pobladors dels voltants del Pol Nord, utilitzaven aquestes embarcacions individuals per la pesca i la cacera. Normalment estaven tancades amb pells i tan sols hi havia un forat que s’adaptava al cos de la persona que s’introduïa a l’embarcació. El rem és més llarg que a la piragua i a cada extrem hi ha una pala que està orientada amb 45º d’inclinació una respecte l’altra, per tal d’oferir un mínim de resistència a l’aire quan estan fora de l’aigua.

Per Jordi Bastart

Base a la platja de Castell

El caiac, una embarcació que s’utilitzava per sobreviure en territoris inhòspits, actualment s’ha convertit en un esport apassionant i també com una forma d’oci per navegar per trams de rius, embassaments i recórrer el litoral marítim. N’hi ha de diferents models i per una o dues persones, són més llargs i estilitzats que les piragües, i tenen bidons hermètics per a guardar la roba i els estris de viatge. Normalment cal anar amb armilla salvavides i abans d’endinsar-nos a l’aigua, el monitor imparteix algunes instruccions.

Preparant l’expedició

Kayaking Costa Brava fa molts anys que opera per la costa empordanesa i té bases a les platges del Castell (Palamós), Tamariu, Cala Montgó (L’Escala) i Portlligat (Cadaqués). Des d’aquests punts lloguen caiacs però també proposen excursions marítimes guiades. 

El cap de Creus en Caiac

Una de les més excepcionals és la que va des de Portlligat fins el Cap de Creus i cala Bona. És una excursió de mig dia que permet recórrer un litoral meravellós. Una altre excursió de mig dia és la que ens aproparà des de Cala Montgó fins la Foradada vorejant els espadats del massís del Montgrí. La costa des de Tamariu a la cova d’en Gispert està farcida de cales i sortints rocosos. Finalment des de la platja de Castell la proposta és arribar fins a Cap Roig, a tocar de Calella de Palafrugell.

Anar a l’experiència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *