Les millors opcions per a fer caiac aquest estiu

Navegar a bord d’un caiac, remant per aigües tranquil·les o ràpides, és una experiència màgica. L’important és triar bé per quines aigües naveguem. A Catalunya hi ha nombrosos llocs on podem navegar a bord d’un caiac.

El caiac és una modalitat de piragua importada de la cultura inuit –els mal anomenats esquimals-. Aquests pobladors dels voltants de Pol Nord utilitzaven aquestes embarcacions per a anar de pesca i de cacera. Eren embarcacions tancades amb pells i tan sols hi havia un forat on que s’hi adaptava el cos de la persona que navegava. El rem d’un caiac és més llarg que el de la piragua i a cada extrem hi ha una pala que està orientada amb 45° d’inclinació una respecte l’altra, per a oferir un mínim de resistència a l’aire quan estan fora de l’aigua.

Navegar en un caiac o en una piragua està l’abast de pràcticament tothom. Només cal provar-ho. Hem seleccionat tres destins on hi pots viure aquesta experiència.

  • En caiac per l’Estany de Banyoles
  • Descens d’aigües braves
  • En caiac i amb bicicleta pel Delta de l’Ebre

Tres llocs on navegar en caiac aquest estiu

Passejar en caiac per l’Estany de Banyoles

Caiac Estany de Banyoles
Descubrir l’Estany de Banyoles i el riu Ter a bord d’un caiac és una experiència inoblidable

Acompanyats per l’empresa Caiac i Natura, navegarem a bord d’una piragua pel riu Ter i l’Estany de Banyoles. Remant practicarem aquesta activitat esportiva mentre estem en contacte directe amb la salvatge natura de la zona i gaudim del paisatge.

L’Estany de Banyoles és un dels paratges naturals més emblemàtics de Catalunya. Un espai on podem descobrir la bellesa d’un paisatge únic, desconnexió, curiositats, llegendes i experiències per a viure amb amics o amb la família.

Descens d’aigües braves de Llavorsí a Rialp

Aigües Braves
El Noguera Pallaresa ofereix un escenari fantàstic per a la gent més aventurera

Per als més aventurers proposem un recorregut en caiac per les aigües braves del Noguera Pallaresa entre Llavorsí i Rialp de la mà de l’empresa Kayak Sort. Un descens en caiac de 14 quilòmetres per aigües braves, que ens permet reviure amb seguretat moments que hem pogut veure en tota mena de pel·lícules. Es tracta d’un tram bastant divertit molt adequat per a compartir amb amics i passar una molt bona estona.

En caiac i amb bicicleta pel Delta de l’Ebre

caiac per l'Ebre
Les aigües del riu Ebre són ideals per a navegar amb caiac. Al fons es veu el Pont de l’Illa de Gràcia

La tercera proposta és una excursió combinada en caiac i amb bicicleta pel Delta de l’Ebre. Sortim des de Riu a l’Ebre amb bicicleta per l’antic camí de sirga, un camí que discorre entre arrossars, fins al petit i pintoresc nucli de Balada, situat davant l’Illa de Gràcia. Des d’allí baixarem en caiac per les aigües de l’Ebre, admirant les ribes que encara conserven el bosc de ribera i gaudint de la flora i la fauna d’aquest espai natural declarat Reserva de la Biosfera. La ruta finalitza on hem començat, a l’embarcador de Riu a l’Ebre.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *