On menjar una bona paella a Cambrils

L’estiu fa venir gana de paella. Tot i que menjar una paella ve de gust tot l’any. Arreu el territori hi ha molts llocs on tastar aquest plat d’arròs en totes les seves variants. De fet a la costa catalana, de nord a sud, trobem molt bons restaurants on poder gaudir d’una paella. Nosaltres ens hem aturat a Cambrils, a la Costa Daurada, i hem seleccionat tres establiments on menjar una bona paella.

Què és la paella?

La paella és un plat típicament mediterrani amb l’arròs com a ingredient principal. Sobre el seu origen hi ha un consens que la paella prové de l’Albufera de València. Els valencians són molt gelosos sobre a què es pot anomenar paella i què no. Tot i així no hi ha dues paelles iguals perquè cadascú té el seu secret a l’hora de cuinar-la.

Paella de llamàntol
Una paella de llamàntol del restaurant L’Escandall

Cal dir que, tot i que paella és un plat molt senzill, és difícil d’elaborar. Els seus ingredients són modestos però el secret és preparar-los amb coneixement i temps. És per això que no és fàcil trobar paelles cuinades al seu punt just, de forma tradicional i amb bons productes de la terra. Segons el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Arròs de València una paella com cal ha d’incloure els següents productes: pollastre, conill, bajoqueta (mongeta verda), garrofó, tomàquet, arròs, oli d’oliva, aigua, safrà i sal.
A més de la paella clàssica podem trobar d’altres tipus d’arrossos que molta gent coneix com paella. Com les paelles marineres, les paelles mixtes, l’arròs negre, l’arròs del senyoret…

Tres restaurants on menjar una bona paella a Cambrils

 • Al Punt

  Carrer Pescadors, 23 (Pl. del Pòsit), Cambrils
  Telèfon: 977 36 64 24
  Mòbil: 659 693 979
  restaurant@alpunt.com

  Al Punt Cambrils
  Les paelles del restaurant Al Punt de Cambrils es preparen amb molta cura

  Al Punt és sens dubte un dels restaurants més recomanats de Cambrils per anar a menjar arròs. A les seves taules es serveixen productes frescos de temporada. La seva terrassa, tranquil·la, ofereix un espai molt agradable per a gaudir d’un bon àpat amb un tracte per part del personal molt proper. Disposa de diversos menús com el de l’Arrós negre, el de Paella o el de l’Arrós clàssic amb llamàntol a un preus força raonables.

  L’Escandall

  Carrer Josep Iglesias, 40, La Llosa, Cambrils
  Telèfon: 977 795 172
  restaurantescandall@gmail.com

  L'Escandall Cambrils
  La terrassa de L’Escandall és molt agradable i té magnífiques vistes

  A L’Escandall són especialistes en arrossos i peixos. Ubicat just davant el mar a L’Escandall fan una cuina marinera elaborada amb productes autòctons que ofereixen en diversos menús, d’entre setmana, de cap de setmana o de degustació. La seva terrassa resulta molt agradable. A la carta i ha diversitat d’arrossos com l’arrós negre, de marisc, amb llamàntol… tot cuinat amb cura i dedicació. La seva paella de marisc i els preus són recomanables.

  Acuamar

  Carrer del Consolat de Mar, 66, Cambrils
  Telèfon: 977 360 059

  Acuamar Cambrils
  El restaurant Acuamar està a primera línia del Port de Cambrils

  Cuina marinera i de mercat des de 1977 en un edifici construït el 1935 a primera línia del Port de Cambrils. L’Acuamar és un restaurant familiar on s’hi poden trobar una gran varietat de peixos, mariscs i naturalment arrossos. Tots els plats estan elaborats amb productes de temporada, sempre prioritzant els productes frescos de proximitat, tant els de la mar com els agrícoles. Destaca la seva relació qualitat-preu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *