Escape Room

Una intensa, terrorífica i divertida hora a Whitechapel

A aquestes alçades poques persones no saben què és un Escape Room o joc d’escapada en viu. Però per si algú no ho sap només dir que és un espai tancat en el qual hi entren diversos jugadors que, tot seguint unes pistes i resolent uns misteris, han d’aconseguir sortir-ne en un temps determinat que oscil·la entre una hora i una hora i mitja.

Per Josep Maria Serra

 

En pocs anys a tot el món s’han creat milers d’Escape Room que són visitats per grups d’amics, famílies o empreses. Hi ha Escape Rooms que simulen una presó, un psiquiàtric, un espai terrorífic, una càmera cuirassada o l’estudi d’un famós mag. El cas és que, només a Catalunya hi ha prop de 200 empreses que ofereixen Escape Room, la primera de les quals es va instal·lar l’any 2012. I normalment estan sempre plenes.

Una experiència inoblidable

Avui acompanyem a un grup de quatre amics a reviure la història de Jack l’Esbudellador a la Whitechapel, un Escape Room que té fama de ser un dels millors de por que hi ha a la ciutat. Primer sortim a la parada de metro de Maragall de Barcelona. Abans d’entrar estan neguitosos. I és que l’història a la que estan a punt d’endinsar-se no és per menys, però quan arriben a l’Escape Room tenen moltes ganes de començar a viure l’experiència. A partir d’ara s’endinsaran en el món de Jack l’Esdubellador.

Whitechapel Escape Room
Un Escape Room que fa por des del primer moment

L’any 1888, a un famós barri londinenc anomenat Whitechapel s’hi van produir un seguit de terribles assassinats comesos per Jack l’Esbudellador, com a resultat, 130 anys després, Jack l’Esbudellador té un admirador que li segueix les tenebroses passes. Quan els nostres amics entrin a l’Espace Room hauran de fer servir tot el seu ingeni i posar a prova les seves pors per a superar el desafiament. Els espero fora.

Tot comença amb L’història de Charlotte, una noia de províncies que arriba al barri de Whitechapel cercant oportunitats. Enpoc temps acaba exercint la prostitució i essent perseguida pel deixeble del famós assassí en sèrie. És per això que Charlotte demana ajut i els quatre amics tenen poc més d’una hora per ajudar-la.

Surten de la sala en el temps previst i amb l’adrenalina supurant pels porus de la pell. “Ha estat fantàstic!” criden a l’ensems. Tot apunta que l’experiència els ha agradat molt. “Els ‘game master’ ho han fet brutal i l’ambientació i les proves han estat a l’alçada del que esperàvem” coincideixen. Pel que sembla les proves que han hagut de superar estan molt ben preparades i amb el punt just de dificultat. Sens dubte, veient l’entusiasme que mostren, aquesta experiència serà motiu de conversa entre ells durant dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *