Un festival per a fer conèixer els productes de la terra… i el mar

“Time Out!” organitza al llarg de tres setmanes el Festival In Situ Catalunya!. Un festival a través d’Instagram en el qual han convidat 63 negocis d’arreu de Catalunya per a que mostrin de primera mà els seus productes i la seva feina.

El “Festival In Situ Catalunya!” vol mostrar els productes de proximitat que es fan a Catalunya. Bons productes de menjar i beure que els seus propis productors podran fer conèixer a tothom. Per a aconseguir-ho “Time Out!” obrirà el seu perfil d’Instagram per a que 63 productors catalans mostrin el que fan, com ho fan i a on ho fan. Seran els caps de setmana, de divendres a diumenge: 14, 15 i 16 de maig, 28, 29 i 30 de maig i 18, 19 i 20 de juny.

Col·lectiu Eixarcolant
Des del Col·lectiu Eixarcolant d’Anoia s’inaugura el “Festival in Situ Catalunya!”

Mitjançant vídeos i directes els productors ensenyaran què fan i on ho fan, parlaran del seu entorn, explicaran secrets del seu territori i donaran recomanacions per a organitzar escapades d’una forma original, diferent i amb molt bon gust. Hi haurà xefs, productors de vins, ramaders, pagesos, forners i artesans de tots els àmbits de l’alimentació. A mida que cada data s’apropi, s’anirà ampliant la informació del “Festival In Situ Catalunya!”.

Cites destacades del “Festival in Situ Catalunya!”

Divendres, 14 de maig el festival arrencarà de la mà del Col·lectiu Eixarcolant d’Anoia. A través d’un Instagram TV explicaran com posen a disposició de tothom llavors d’espècies silvestres i tradicionals per a què el seu cultiu torni a incorporar-se en les nostres dietes. L’Alfredo i la Raquel de La Tavella del Vallès Oriental explicaran un projecte que crea llocs de treball a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs a través del lliurament de productes ecològics de proximitat a domicili.

Al migdia hi haurà directes. A les 12 h, des del Baix Camp el Forn Sistaré de Reus mostrarà el procés d’elaboració del pa de pagès . A les 15 h, des de l’Alt Empordà descobrirem el procés d’elaboració del vi Blanc Pescador. La jornada recorrerà altres indrets de Catalunya i finalitzarà a l’Alt Camp, on l’Anna de la Cerveseria Rosita explicarà com fan les seves cerveses artesanes.

El dissabte, 15 de maig començarà al Mas d’Eroles d’Adrall que, a través d’Instagram TV, mostrarà el procés d’elaboració dels diferents formatges artesanals que hi preparen. Seguirà amb l’Ester de Mels Cal Pastoret al Moianès, que parlarà de la mel. Al migdia, a les 12 h, des del Carbó Restaurant del Baix Empordà preparan una recepta de peix a les 16 h, la gent de la Cambra Arrossera del Montsià ensenyarà els arrossars i plantarà arròs en directe.

La jornada finalitzarà al Vallès Occidental, concretament a La Destilateca, des d’on parlaran de la tècnica i els productes que fan servir per als seus destil·lats.

L’últim dia del primer cap de setmana del festival començarà amb la Meri i en Víctor de La Peixateria del Delta, al Baix Ebre, que ensenyaran trucs ben útils per a distingir un peix ben fresc. L’Eli i el Pierre, d’El Ventador de la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça, cuinaran un bon entrecot madurat de vedella amb productes propis de muntanya. L’Albet i Noya faran un recorregut pel celler i els seus voltants. Després de visitar molts altres indrets diumenge s’acomiadarà a la Terra Alta amb Identitat, on el Toni farà un tast d’olis de la DOP Terra Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *