Lloret de Mar, en bicicleta

Lloret de Mar, a la Costa Brava, és un municipi turístic de primer ordre. Una platja immensa i una gran oferta d’allotjaments, de restaurants i bars l’han fet conegut arreu. El que no és tan conegut és que té unes grans possibilitats per a practicar-hi el ciclisme tant de muntanya com de carretera. L’oficina de turisme disposa d’una web on es poden consultar les principals rutes per Lloret en BTT i en bicicleta de carretera. Al web hi trobareu mapes detallats i gràfics amb els desnivells.

En BTT per Lloret

Els turons boscosos que envolten Lloret de Mar amaguen quilòmetres de pistes i senders on gaudir d’aquesta pràctica esportiva, amb constants canvis de desnivell que et proporcionaren grans experiències. Anar en bicicleta per Lloret de Mar és un plaer per l’afeccionat.

Montbarbat BTT
La ruta passa a tocar del poblat ibèric de Montbarbat (fotos: lloretcycling)

Entre d’altres tenim la del Puig de Cadiretes, una ruta circular 100% pedalable amb trams de pista sense dificultat tècnica que permet rodar ràpid. Tendència de pujada des de l’inici, amb descansos. El punt més alt és el cim de les Cadiretes, de 518 metres d’alçada, que ofereix vistes espectaculars i és molt concorreguda pels esportistes locals. Una altra ruta molt més accessible és la de Montbarbat, que transcorre en la seva totalitat per pistes ben senyalitzades i amb bon ferm ideals per rodar ràpid. El seu punt culminant és el poblat ibèric de Montbarbat, amb bones vistes panoràmiques.

Bicicleta en Lloret de Mar
Pedalejar per carretera amb el mar com a teló de fons és un autèntic plaer per als afeccionats

Per carretera

Des de Lloret de Mar podem circular per més de 600 quilòmetres de rutes per carreteres secundàries amb gran ambient ciclista. Al web especialitzat en rutes en bicicleta per Lloret de Mar hi trobem des de rodadores fins a etapes reina amb escalades a ports de muntanya de categoria especial.

La ruta reina és, sens dubte, la que fa Lloret de Mar – Calonge – La Bisbal – Santa Pellaia – Sant Grau – Lloret de Mar. Transcorre per una carretera de gran bellesa entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols. El verd i plata de les alzines i el turquesa de les cales de l’autèntica Costa Brava t’acompanyaran mentre pedales, amb el Mediterrani com a constant teló de fons. Tres colls de muntanya completen aquesta ruta tan emblemàtica com dura!

Una altra ruta és la Lloret de Mar – Anglès – Sant Hilari Sacalm – Arbúcies – Lloret de Mar que s’endinsa per les Guilleries i els seus paisatges de muntanya. Cal fer-la en hores de poc trànsit ja que és una carretera amb força circulació de vehicles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *