Un estiu ple de música i cultura al Monestir de Sant Llorenç

Després de més d’un any de pandèmia amb el país confinat i sense poder sortir de la comarca pròpia, el relaxament de les mesures permet plantejar-nos recuperar moltes coses “perdudes”. Una d’elles és la vida cultural. Al Monestir de Sant Llorenç a Guardiola de Berguedà, han programat uns caps de setmana de música i cultura amb el títol de “Cultura per resistir!” molt atractius. I a banda dels concerts, les representacions teatrals i les exposicions, el lloc, l’edifici, es mereix una visita tan sí com no.

Dissabte 1 de maig de 2021 comença una programació de tardes i capvespres de cap de setmana absolutament captivadora. L’estrena anirà a càrrec del quartet de corda The Parra Quartet, una formació cambrística que neix a l’Escola Superior de Música de Catalunya. The Parra Quartet està format per quatre músics que comparteixen entusiasme per passar bones estones fent música: Eduard Torné, violí, Celia Molina, violí, Laura del Pozo, viola, i Pau Valls, violoncel. Interpretaran el Quartet nº1 en mi menor de C. Saint Saens, i el quartet americà de Dvořák.

The Parra Quartet,
The Parra Quartet, serà el grup encarregat d’inaugurar la programació de música del Monestir de Sant Llorenç

Dissabte 8 de maig, Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga representen “L’assistenta”, un viatge tragicòmic als intestins de l’estat del benestar i les seves flatulències de la mà d’una treballadora social al caire de l’abisme professional i personal (7 euros).

Dissabte 15 de maig, el grup de cambra Arcattia interpreta amb dos violins el concert “Bona Nit Gulliver”, un programa sorprenent, imaginatiu i proper, amb obres de Telemann, Guignon, Boccherini, Genzmer i Bacewicz.

Dissabte 22 de maig serà el Delia Quartet qui interpretarà el concert “Traçant Emocions”, que inclou des del tango argentí fins a una peça inspirada en Addis Abeba d’Etiòpia, tot passant per la música russa. Aquest quartet està format per Estel Vivó, saxòfon soprano, Queralt Vivó, saxòfon alt, Aaron Lara, saxòfon tenor i Pol Cabrera, saxòfon baríton.

Monestir de Sant Llorenç
Interior del monestir romànic de Sant Llorenç a Guardiola de Berguedà (foto Joan Horrit)

El mes de maig finalitzarà amb el concert “Tot jugant a bitlles”, música de cambra amb instruments històrics a càrrec de Josep M. Roger, Nuno Mendes i Oriol Garcia. Una mirada enjogassada i propera a la música i al temps de grans compositors com Mozart o Beethoven, servida amb els instruments de l’època.

Tots els concerts es faran a les 19 hores i el preu és de 7 euros. Es poden reservar aquí. A més hi ha un grapat d’exposicions. Podeu consultar totes les activitats programades per aquest estiu aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *