Neix “Arrels”, la revista dels qui estimen la terra

Mentre l’any 2020 arribava a la seva desitjada fi, naixia “Arrels”, la revista “dels que estimem la terra, dels que treballem amb les mans, dels que ens apassiona la vida”, segons paraules dels seus impulsors publicades a Twitter. Amb el número dedicat al bosc va veure la llum el 29 de desembre aquesta publicació que, a partir d’ara, es pot llegir en paper, en web, escoltar en una ràdio que emet per internet i assaborir a través del mercat virtual de productes de proximitat.

La revista “Arrels és una plataforma de divulgació, d’informació i de coneixements al voltant d’un estil de vida basat en els valors de la natura i el món rural. Està dirigida a totes aquelles persones que comparteixen aquest estil, i també vol ser un espai per a possar en contacte directe els consumidors amb els pagesos productors d’aliments de proximitat del nostre país.

Fotografia de Vanesa Freixa que il·lustra la seva entrevista

El seu primer número ja és tota una declaració d’intencions. En una entrevista a Vanesa Freixa, activista rural, pastora i il·lustradora, deixa molt clar que han vingut a lluitar no a mirar-se els canvis que es produeixen ara mateix des de la barrera: “Té poc sentit viure al món rural i no tenir cap paper en la producció alimentària”, llegim al titular d’una entrevista en la que s’hi diuen coses de molt de pes: “No estar preocupat d’on i com es generen els aliments i no preocupar-se de per què el territori on vius compleix aquesta funció és no mirar amb els ulls adequats la realitat en què estem immerses i la que ens vindrà”.

Revista Arrels
Una obertura de reportatge del primer número de la revista “Arrels”

A la pàgina web també hi trobem vídeos amb bons consells de tota mena en els que podem aprendre a adequar una feixa per a conrear-hi productes hortícoles, com preparar envinagrats d’hivern, o redescobrir plantes oblidades que molts consideren males herbes.

Des de 1001 Experiències volem donar la benvinguda a la revista “Arrels” de la que des d’ara ens declarem ferms seguidors i a la qual desitgem una llarga vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *