A cavall de Portbou i Cervera comença una primavera transfronterera molt activa

Separats per no arriba a 7 kilòmetres i una frontera estatal, els pobles de Portbou i Cervera de la Marenda s’uneixen per presentar una Primavera Transfronterera d’activitats turístiques que arrenca el dissabte 2 d’abril del 2021. Fins a finals de juny cada cap de setmana s’oferiran tot tipus de propostes de turisme actiu: senderisme slow, sortides en e-Bikes, trailrunning, nordic walking, sortides en caiac i sortides en barca i snorkel. Es tracta d’activitats circulars, en la seva gran majoria, orientades a tots els públics i que aniran alternant els seus punts de sortida entre ambdós municipis.

El projecte es va presentar fa uns dies a l’emblemàtic Coll de Belitres a càrrec dels alcaldes de Portbou i Cervera, Xavier Barranco i Christian Grau respectivament, i del director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert. Es tracta d’una iniciativa fruit de la voluntat d’ambdós municipis de “desenvolupar de manera conjunta, una nova iniciativa de cooperació per a dinamitzar i atraure turisme actiu de qualitat i posar en valor la riquesa natural, cultural i històrica d’aquest territori fronterer, de gran diversitat natural i amb una ubicació geogràfica estratègica”.

Portbou
Portbou organitza activitats conjuntament amb el municipi veï de Cervera de la Marenda

La finalitat és aprofitar el potencial d’aquest territori, el veïnatge dels dos municipis i la proximitat de les dues poblacions per establir una estratègia turística conjunta i així sumar esforços i esdevenir complementaris en un nínxol concret d’atracció de visitants: el turisme actiu. Les dues poblacions tenen la voluntat de fer créixer aquest projecte a mitjà termini i aconseguir sumar municipis veïns de les dues poblacions per tal de convertir el territori transfronterer en una destinació de referència en el turisme actiu i de natura.

Primavera transfronterera
Cartell promocional de la Primavera transfronterera

En paral·lel a les activitats programades, es proposen paquets d’experiències que inclouen les activitats, els allotjaments i els restaurants dels municipis. Així, qui presenti un tiquet d’un allotjament o un restaurant de Portbou o de Cervera obtindrà un 50% de descompte en el cost de l’activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *