Ruta de senderisme pel barranc de la Mina de les Nines a Mont-roig

L’ajuntament de Mont-Roig del Camp (Baix Camp) té una pàgina web dedicada al turisme on hi trobem autèntics tresors. Un d’aquests tresors és la selecció de rutes de senderisme pels espais naturals menys coneguts de Mont-roig Miami que gaudeixen d’una gran biodiversitat. Tresors naturals, gairebé secrets, que us permetran respirar natura a la Costa Daurada.

De la seva sel·lecció ens ha cridat l’atenció la ruta del barranc de la Mina de les Nines, un recorregut de conte de fades. De tots els barrancs que baixen de la muntanya de l’Areny el de la Mina de les Nines és el que presenta una vegetació més exuberant gràcies a l’humitat que acumula i que arriba a recordar ambients propis de l’Amazònia. A l’estiu, amb la frescor i l’ombra del barranc, ofereix un lloc ideal per a fer-hi una passejada.

La ruta de la Mina de les Nines
La ruta de la Mina de les Nines discorre enmig d’una vegetació exuberant

Pel que fa a la vegetació que hi trobem destaca l’alzina, una espècie que va arribar a ocupar tota la plana del Camp de Tarragona, i que avui ha estat substituida pel pi blanc. D’aquí la singularitat d’aquesta ruta. A més de per la natura, aquesta ruta destaca pels seus valors culturals relacionats amb l’aprofitament de l’aigua.

Per la zona hi passa la Mina de les Nines, avui en desús, però conserva restes de patrimoni que recorden la seva existència i funcionalitat en el passat. Resseguint la ruta proposada s’arriba a l’aqüeducte de la rasa del Sunto, subsidiàri del barranc de l’Horta, per on la Mina de les Nines salvava el desnivell de la rasa. Més tard, s’arriba a un altre pont aqüeducte de majors dimensions que l’anterior. Tenia una funció mixta: donava pas i conduïa l’aigua. El pont aqüeducte comunicava el marge esquerra del barranc de l’Horta amb la boca de la Mina de les Nines.

Una ruta que és tot un descobriment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *