Rutes guiades per la comarca de l’Alt Camp

Són de l’Alt Camp i en aquesta comarca és on hi fan les seves activitats. Camins KM0 organitza tota mena de rutes guiades per a donar a conèixer l’Alt Camp, forjant aliances amb la gent del territori per tal de divulgar el patrimoni, la cultura i els productes agrícoles de la comarca.

A l’Alt Camp, l’agricultura mediterrània i de secà ha generat un ecosistema viu que és refugi d’una rica biodiversitat. Aquí, l’home, l’agricultura, la flora i la fauna conviuen i interactuen en harmonia. Els paisatges de la comarca són típicament mediterranis. Hi trobem oliveres, garrofers, vinyes, cereals, ametllers, en parcel·les separades per marges de pedra seca . També, aquí i allà, ensopeguem amb barraques de pedra seca que es mantenen dempeus des de fa anys.

Camins KM0 està especialitzat en donar a conèixer aquest ecosistema amb visites guiades molt suggerents.

Camins KM0
Jaciment iber de Rabassats

Entre d’altres propostes tenim la de “Descobreix una granja ibèrica del segle III aC”, una visita dogfriendly que permet descobrir quins van ser els primers pobladors de la comarca de l’Alt Camp. L’activitat comença a Nulles i tot passejant es visita el jaciment iber de Rabassats.

Una altra de les activitats que proposa Camins Km0 és una vivència ecoturística apta per a tots els públics. Se surt del Celler Dasca-Vives i s’arriba a la pedania Bellavista. Pel camí expliquen històries de cavallers, de fil·loxera, d’alambins legals i clandestins. Passejant entre cultius mediterranis ens endinsarem en el passat de la comarca, com el secret que oculten les torres d’aigua i la seva relació amb Tarragona. De tornada el Josep i l’Alba us ensenyaran la finca/celler Dasca-Vives. Aquest projecte familiar aposta per l’agricultura ecològica, biodinàmica, la recuperació de varietats autòctones i elaboren vins certificats, molt especials i de gran qualitat.

Camins KM0
Una vista guiada por lValls

I si voleu saber coses sobre els bandolers que van recórrer aquesta comarca podeu participar en la ruta “Els secrets d’una vila renaixentista“, per Alcover. En aquesta població s’hi amaga un ric patrimoni i moltes petites històries que ensenyen un gran llegat. Els bandolers, aquests personatges llegendaris que ens traslladen al Renaixement, l’època de màxima esplendor de la vila i escenari ideal per on passejar i trobar-hi molts relats. També hi trobem palaus En cada vila i ciutat es conserven cases majestuoses que en silenci, expliquen els seus secrets, per això, a la planta noble de Ca Batistó retrocedirem en el temps i escoltarem atentament què ens explica.

Camins KM0 es imprescindible per a conèixer a fons de primera mà la comarca de l’Alt Camp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *