La tecnologia al servei de la promoció turística de les terres de Girona

La Diputació de Girona ha endegat un ambiciós programa per a promocionar els espais naturals i els recursos patrimonials de la Costa Brava i els Pirineus gironins, «Els PECT a Girona, territori intel·ligent». Dintre d’aquest projecte, l’aria de turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya està creant tot un seguit de recursos digitals per tal de posar en valor alguns elements patrimonials de la comarca. El turisme a Girona hi sortirà guanyant.

Per iniciativa del Consell Comarcal de la Cerdanya s’estan fotografiant i gravant vídeos de diferents elements patrimonials de la comarca. Aquestes imatges permetran realitzar tours virtuals que seran accessibles des de qualsevol indret a través d’un mòbil, tauleta o ordinador.

En la primera fase del projecte s’han fotografiat una cinquantena d’espais religiosos i amb l’arribada de la primavera està previst fotografiar una setantena d’elements del patrimoni ceretà no religiosos (arquitectònics i naturals).

Després vindrà la creació de tours virtuals mitjançant imatges de 360º per a 15 espais religiosos. Un cop elaborats aquests tours i amb totes les imatges realitzades el material s’ubicarà a la pàgina web de turisme de la Cerdanya. Igualment s’actualitzaran les informacions ubicades en els diferents indrets on s’inclouran codis QR per poder ampliar coneixements sobre l’indret.

Senderos de La Cerdanya
Els espais naturals de La Cerdanya seran fotografiats

La finalitat del projecte «Natura, cultura i intel·ligència en xarxa» és millorar les destinacions turístiques a la Costa Brava i el Pirineu de Girona mitjançant la introducció de les noves tecnologies i la potenciació de la xarxa de camins i el patrimoni cultural i natural. La finalitat és connectar tot el territori gironí, els seus camins, senders i corriols, tant sobre el mapa com sobre el terreny. Per això, s’estan adequant, senyalitzant i creant rutes a peu i en bicicleta d’una banda a l’altra de les comarques gironines.

Amb aquest projecte es donarà a conèixer al patrimoni natural i cultural, sobretot el més desconegut, i s’hi i facilitarà l’accés. Això es farà posant sobre la taula una oferta slow, sostenible i accessible per a tothom, i amb les noves tecnologies com a puntal tant per interpretar-lo com per accedir-hi amb facilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *